Ohjeet ja vuokrausehdot

Ohjekirjat, videot ja ehdot

Jotta matkasi menisi mahdollisimman joustavasti, olemme koonneet tälle sivulle vaunujen sekä autojenkäyttöön liittyvät ohjekirjat, videot ja ehdot.

Q&A - kysymyksiä ja vastauksia

Asuntoautoissa ja vaunuissa ei ole pyykinpesukonetta. Useimmat leirintäalueet tarjoaa pyykinpesumahdollisuuden, mutta myös 24 Pesula on hyvä vaihtoehto.

WC:n tyhjennyksen voit tehdä leirintäalueen wc:n tyhjennyspisteeseen. Matkalla wc:n tyhjennys onnistuu myös Matkaparkkeissa tai ABC:n matkaparkeissa ja pohjoisessa on myös Friija Rental

Googlella löytyy myös Puskaparkit jossa voit hakea vaikka kemiallisen WC:n tyhjennyksen pisteet. 

Vettä saat täydennettyä kaikissa Matkaparkeissa ja huoltoasemilla.

Matkaparkkeissa tai ABC:n matkaparkeissa ja pohjoisessa myös Friija rental

Googlella löytyy myös Puskaparkit jossa voit hakea vaikka kemiallisen WC:n tyhjennyksen pisteet. 

Rengasturvan puuttuessa renkaan vaihto, korjaus ja mahdolliset vauriot kuuluvat vuokraajan vastuulle täysimääräisenä. Rengasturvalla saat mukaan vararenkaan. Ajoneuvoissa on myös paikkaussarja, jos se riittää renkaan korjaukseen.

Kesällä täysi akku riittää useimmiten noin viikon puskaparkissa asumiseen. Jos matkailuajoneuvossa on varusteena aurinkopaneeli, se lataa akun täyteen nopeasti.

Ajoneuvojen mukana tulee camping alueella tarvittavat roikka ja myös muuntoadapteri. Muistathan avata kaapelikela käytettäessä kokonaan.

Kesäkäytössä kaasupullo riittää jääkaappia, liettä ja lämmitystä käytettäessä noin viikoksi. Talvella lämmitys nostaa kulutusta ja 11 kg kaasu riittää noin kolmeksi päiväksi.

11 kg teräspullo sivukierreventtiilillä. Suosittelemme valitsemaan kahdella erillisellä kantokahvalla olevat teräspullot erityisesti vaunuihin.

Rikkosuojalla varustetuissa ajoneuvoissa voit käyttää kaasua ajaessa.

Jääkaappi kannattaa jäähdyttää ennen matkaa. Ajaessa suosittelemme käyttämään vaunun akkua virtalähteenä.

Pohjavesialueella tulee käyttää astiaa. Suosittelemme tätä myös muulloin, mutta useimmat laskevat harmaavedet luontoon.

Pohjoismaissa ei tarvitse erillistä lupaa. Tilaa maastavientilupa, jos menet muihin maihin. Venäjälle ja Euroopan ulkopuolelle ajoneuvoilla ei saa mennä.

Vetokoukun tule olla puhdas ja rasvaton kun vedät vaunua. Narina voi johtua uudesta auton koukusta, vetopään jarrupalojen kulumisesta tai liasta.

estaa vetokoukun sähköjen toiminta. Puhdista koukku valmiiksi liasta ja rastavasta. Tarkista että sinulla on oikeus vetää kokonaismassan mukaista ajoneuvoyhdistelmää.

Vakuutuksemme ei kata ilkivaltaa.

Vaunun vuokra sisältää yleismalliset peilit. Peili kiinnitetään auton omaan peiliin. Tyyppinä käytämme Aero Convex mallia joka on todettu hyväksi.

Kaikissa vaunuissamme on 13-napainen pistoke. Vaunun vuokra sisältää tarvittaessa 7-napaisesta muuntimen 13-napaiseen.

Vaunun mukana tulee 15-20 m pitkä kaapeli jossa on sekä Camping liitin + mukana adapteri kotipistokkseen. 

Vaunuissa ei ole invertteriä ellei sitä ole erikseen mainittu.

Auton ja koukun maksimi vetomassan löydät rekisteriotteen teknisestä osasta. Laske yhteen sekä auton että vaunun kokonaismassan. Varmista myös oman ajokorttisi riittävyys jos yhteinen kokonaismassa nousee yli 3500 kg. Lisätietoja www.traficom.fi

Koukun maksimipainon on yleensä 75 kg ja lastaus tulee tehdä sen mukaisesti varmistamaan turvallisen vetämisen.

Autoissamme voi poistaa matkustajan puolen Airbagin ja turvaistuimen voi kiinnittää. Autoissa ei ole Isofix -kiinnikkeitä.

Korokkeen ja istuimen voi kiinnittää myös pöytäryhmän turvavöihin riippuen mallista.